Oost-West-Middelbeers

SANKAWA

Judoclub
Open Schijndelse kampioenschappen 5 -10-2008

Zondag 5 oktober heeft Sankawa met 2 judoka;s deelgenomen aan de open Schijndelse kampioenschappen. Dit betreft een
nationaal judotoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 1994-2002. Het toernooi in Schijndel is het 1e toernooi op
de agenda voor het nieuwe judoseizoen en ook de enige die voor deze dag op de agenda stond. Het toernooi kende een vrij sterke
bezetting met judoka's uit alle gedeelten van Nederland.
Ondanks deze sterke bezetting hebben onze judoka's Tess van Dooren en Pim van Beers dit toernooi uitstekend gepresteerd.
Tess verloor slechts 1 partij tegen de latere winnares Lisette Seegers van Sportschool Essnink. Hierna won ze al haar partijen en werd
daardoor keurig 3e in de klasse meisjes 97-98 (40-44kg).
Pim verloor ook 1 partij en wist zich hierna te plaatsen voor de strijd om de 3e en 4e plaats. Helaas kon hij deze wedstijd niet
winnend afsluiten en werd daardoor 4e in de klasse 97-98 (30-34kg).
Een uitstekende start van deze judotalenten en dat belooft nog veel voor de rest van het seizoen.

Berlicum
Op zaterdag en zondag ( 29/30 maart) werd ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van Judoclub Berlicum een internationaal
judoweekend georganiseerd.
Tijdens dat weekend waren er op zaterdag teamwedstrijden en op zondag de individuele wedstrijden. Aan deze individuele wedstrijd
werd door Sankawa deelgenomen door een 3-tal judoka’s.
Duco van Tuyl en Pim van Beers kwamen ondanks sterk verweer niet door de voorrondes en vielen daardoor buiten de prijzen.
Tess van Dooren wist zich te plaatsen voor de finale en kwam hierin uit tegen Tessa Jansen van Judo Yushi uit Nieuw Vennep. Deze
partij wist zij niet te winnen waardoor ze een extra partij moest draaien voor de 2e en 3e plaats.
In deze herkansing maakte Tess korte metten met haar tegenstander waardoor ze 2e werd in dit sterk bezette toernooi.

Uitslagen Tienertoernooi Udenhout
Zondagmiddag 16 maart heeft Sankawa met 10 judoka’s deelgenomen aan het tienertoernooi georganiseerd door judoclub
“Ten-Shi”uit Berkel-Enschot.
Voor het toernooi werd uitgeweken naar de sporthal “De Roomleij” in Udenhout.
De volgende prijzen werden er behaald:
1e prijs: Sander van Leeuwen, Setar Rostam, Pim van Beers, Thijs Smulders en Tess van Dooren
2e prijs: Glenn Smulders
3e prijs: Thom van Dooren, Famke Verouden, Ellis Heuvelmans
4e prijs: Vivian van Eeten
Iedereen gefeliciteerd met dit mooie resultaat !!!

Pim van Beers Zuid-Nederlands kampioen, Tess van Dooren scoort schitterende 2e plaats.

Op zondag 8 maart 2008 was het weer zover, de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Judo stonden op het programma bij onze
wedstrijdjudoka’s, gehouden in het sportcomplex in Gilze.
Hij stond er weer, Zelfverzekerd en onverslaanbaar begon hij aan zijn wedstrijden bij de jongens 97/98 tot 30 kg.
Wat hem de laatste wedstrijden ontbrak op toernooien was weer helemaal terug. De Pim die wij kennen stond er weer, voor de duvel
niet bang, geconcentreerd en vol vertrouwen won hij alle partijen dan ook met de maximale score, ippon (10 punten).
De spanning was te snijden in de halve finale waar hij zijn rivaal tegenkwam waar hij de laatste tijd niet meer van had gewonnen.
Pim liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist meteen een voorsprong te nemen met een yuko (5 punten).
Zijn tegenstander gaf zich niet gewonnen en zette de ene worp na de andere in.
Pim wist elke worp te ontwijken en de wedstrijdtijd van 2 minuten super uit de judoën waardoor hij zich klaar mocht maken voor de
finale.
Als je naar het koppie van Pim kijkt, zie je het al, als hij zegt: ik ga winnen, dan doet hij dat ook, vol vertrouwen ging Pim de finale
in en wist deze partij makkelijk en terecht te winnen.
Pim is dan ook terecht de Zuid-Nederlands Kampioen Judo in de klasse 97/98 -30 kg.
Voor Pim was dit toernooi echter geen nieuwe ervaring, vorig jaar nam Pim ook al deel aan de Zuid-Nederlandse en wist hij de 3e
plaats op het erepodium te betreden.
Een schitterende judoka, maar dat niet alleen, ook voetballend gezien gooit Pim hoge ogen.
Kortom een sporttalent waar de Beerzen trots op mag zijn.

En dan deze kleine dondersteen, Tess van Dooren. Zij kwam uit bij de meisjes 97/98 -40 kg, waar ze voor menig judoka een
gevreesde tegenstandster is. Op elk toernooi, hoe zwaar ook, Tess komt thuis met ere-metaal. Het maakt haar allemaal niets uit in
welke leeftijd- of gewichtsklasse Tess moet judoën, de tegenstander gaat plat, hoe dan ook. Dit was ook vandaag weer het geval,
Tess wist vrij makkelijk al haar partijen te winnen en stond evenals in 2007 en 2006 in de finale, wat zeer opmerkelijk is voor dit
jeugdig talent. In de finale moest ze het opnemen tegen haar 1 jaar oudere trainingsmaatje van Jan de Rooy. Op voorhand wist ze al
dat dit een zware opgave zou worden. Ondanks dat Tess schitterend stond te judoën, wist ze deze partij niet naar haar hand te zetten
en verloor ze de finale op punten. Desalniettemin een prachtige prestatie waar ze trots op mag zijn.
Tess is een judoka waar we nog veel van zullen horen.

Judovereniging Sankawa is apetrots op deze twee super kanjers en daarom zullen beide judoka’s tijdens de eerstvolgende training
gehuldigd worden voor deze unieke prestaties.